Slovenija
14 ogledov

Kazni zaradi opreme, vinjen nihče

Policijski nadzor motorja Policija
Letos je do 3. julija na cestah umrlo 15 motoristov, lani pa v istem obdobju 12. Še vedno je najpogostejši vzrok prometnih nesreč neprilagojena hitrost.

Policisti so konec tedna po vsej državi izvajali preventivno akcijo poostrenega nadziranja voznikov motornih koles in mopedov. Na območju koprske policijske uprave, kjer je zaradi poletne sezone še posebno veliko motoristov, so med petkom in nedeljo ustavili 92 voznikov motornih vozil. Izdali so 28 plačilnih nalogov in osem opozoril. Dva voznika motornega kolesa so kaznovali zaradi neuporabe zaščitne čelade, prav tako tudi enega sopotnika, iz istega razloga so oglobili tudi pet voznikov mopeda. Zaradi tehnične neizpravnosti so iz prometa izločili eno motorno kolo in en moped. Trinajst voznikov so preizkusili tudi z alkotestom, rezultat pa je bil pri vseh negativen.

Več nesreč kot lani

Statistični podatki kažejo, da je prometna varnost motoristov in mopedistov letos slabša kot lani. Letos je do 3. julija na cestah umrlo 15 motoristov, lani pa v istem obdobju 12. Še vedno je najpogostejši vzrok prometnih nesreč neprilagojena hitrost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.