Slovenija
20 ogledov

Kaznovali 79, opozorili 93

Po policistih bodo prekoračitve hitrosti kaznovali tudi mestni redarji. (Foto: B Žurnal24 main
Poostren nadzor. Voznike oglobili predvsem zaradi nepravilnega parkiranja.

Deset izdanih plačilnih nalogov in 69 obvestil voznikom zaradi nepravilnega parkiranja, ustavljanja in vožnje po površinah, ki so namenjene pešcem, je izkupiček štiridnevnega poostrenega nadzora mestnega redarstva v okolici vrtcev in osnovnih šol prejšnji teden. Poleg tega so opozorili 93 voznikov, predvsem za krajše prekoračitve časa parkiranja na območju kratkotrajnega parkiranja, so pojasnili na mestnem redarstvu.

Niso polnili proračuna

Nadzor so opravljali vsak dan pred začetkom in po koncu pouka in varstva, in sicer so radarje postavili na Vojkovi, Zadobrovški, Jarški in Jurčkovi cesti, Šlandrovi in Zemljemerski ulici ter v Trnovskem pristanu, poostreno pa so opazovali območja pri vrtcih Miškolin, Oton Župančič, Galjevica, Kolezija, Ciciban in Jarše ter pri osnovnih šolah Karla Destovnika - Kajuha, Poljane, Ledina in Savsko naselje.

Zagotovili so, da s to akcijo niso želeli polniti občinskega proračuna, saj so po njihovih besedah poskrbeli, da so vidni, s čimer naj bi voznike spodbudili k strpnejši vožnji.

Komentarjev 2
  • privat 04:35 23.april 2012.

    zakaj pa ste ga izvolili...??

  • Veteran 08:16 22.april 2012.

    Če niso želeli polniti Občinskega proračuna naj nabrani denar donirajo tisti, ki nimajo službe. Jankočič podpira stavko policajev, vendar svojih redarjev pa ne, kar je očitno polnjenje Občinskega proračuna oz. njegovih in sinovih žepov.