Slovenija
26 ogledov

Kaznovali napačnega Hrvata

Antun Mirković, prekršek
1/5
Žurnal24 main
Soimenjaka. Slovenska policija kazen za prekršek poslala napačnemu Antunu Mirkoviću.

"Krški policisti so plačilni nalog zaradi prehitre vožnje v Brestanici namesto Antunu Mirkoviću iz okolice Slavonskega Broda poslali njegovemu soimenjaku iz tega kraja," je povedal Robert Perc, tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško.

19 tisoč plačilnih nalogov na leto izdajo krški policisti zaradi kršitve prometne zakonodaje.
 

Šli smo namreč po sledi zgodbe, ki jo je nepravi Mirković zaupal časopisu 24sata, v kateri je potožil, da še nikoli ni bil v Sloveniji, da ne vozi BMW, temveč staro opel corso, in da kazni ne bo plačal. "Postaja prometne policije, ki je vodila postopek o prekršku, se bo Mirkoviću opravičila," je povedal Perc.

Radar v Brestanici
Konec avgusta je radar v Brestanici vozniku avtomobila BMW X5 slovenskih registrskih tablic, ki je sicer last izposojevalnice avtomobilov, namesto dovoljenih 50 zaznal hitrost 79 kilometrov na uro. “Izkazalo se je, da je v času prekoračitve hitrosti avto vozil slovenski državljan,” pojasnjuje Perc.

Vozniku je bil izdan plačilni nalog za 500 evrov, dobil pa je tudi pet kazenskih točk. Ta se je pritožil, zadeva pa je bila odstopljena krškemu okrajnemu sodišču.

Zapleteno
Slovenski državljan je v postopku na sodišču s pričami dokazoval, da v času izmerjene hitrosti avta ni vozil on, ampak hrvaški državljan Antun Mirković iz okolice Slavonskega Broda. "Ta je na sodišču potrdil, da je v času izmerjene prekoračitve vozil BMW, ker je imel svoje vozilo v okvari," zapleteno zgodbo razvozlava policijski tiskovni predstavnik. Na podlagi teh ugotovitev je sodišče ustavilo postopek proti slovenskemu državljanu, policisti pa so uvedli postopek zoper Mirkovića in ga oglobili, le da so pošto poslali na napačen naslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.