Slovenija
18615 ogledov

Kaznovan: Trener, ki je poučeval mlade smučarje, se je pretvarjal, da je starš

Novoletna zabava
Zdravstveni inšpektorji so v prvih polovici januarja opravili 1290 nadzorov, izrekli so štiri sankcije, 76 opozoril in tri upravne ukrepe.

Največ nadzorov so opravili v frizerskih salonih, avtopralnicah, servisnih delavnicah in trafikah, je na vladni novinarski konferenci povedala Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata.

Naleteli so na frizerski salon, velik okoli 60 kvadratnih metrov, v katerem se je hkrati friziralo osem strank. Omejitev je sicer ena stranka na 30 kvadratnih metrov.

Nekatere pisarne v servisnih delavnicah še niso vedno opremljene z zaščitnimi pleksi stekli. V dveh avtopralnicah pa so storitve uporabljale fizične osebe, zato bo zoper njih uveden inšpekcijski postopek.

V večstanovanjskih stavbah inšpektorji še vedno naletijo na primere, ko razkužila niso na voljo pred dvigalom v vsakem nadstropju.

Na območju Mozirja so prejeli prijavo, da je v enem od lokalu poteka novoletna zabava. V času pregleda je bil lokal zaprt in žaluzije spuščene. Osebe, ki so bile v notranjosti, pa so po opozorilu ugasnile luč. Pristojni pravni osebi bodo poslali odločbo o prekršku.

V cerkvah med izvajanjem verskih obredov niso zaznali kršitev.

Med prazniki je bilo nekaterim posameznikom izdano opozorilo zaradi nedovoljenega zbiranja, precej pogosto pa je treba izdati opozorilo zaradi nepravilnega nošenja maske in nezadostne razdalje med osebami.

V času praznikov so inšpektorji opravili nadzor na smučiščih Krvavec, Pohorje in Krajnska Gora. V dveh primerih so ugotovili, da je trener, ki ni pripadal nobeni šoli smučanja, poučeval smučanje in se predstavljal kot starš otroka na smučišču. Po opravljeni identifikaciji se je izkazalo, da to ne drži, dvema trenerjema so izdali globo.

*Fotografija je simbolna.

Komentarjev 11
  • 60debd4ad043b442606a7d618b5eb534c0d1d429 19:43 14.januar 2021.

    Deana Potza, velika moralistka, ki so jo načevljali iz Adrieairways zaradi šverca in prodaje cigaret!!

  • tadejca1 18:48 14.januar 2021.

    Upam, da bo teh ukrepov kmalu konec. Mladi, ki so perspektivni športniki in si želijo trenirati in dosegati rezultate v življenju zelo malo trenirajo. Samo nekateri lahko. Ni pravično. Mladi bodo prikrajšani oz. so že. Vsi od A do Ž ...prikaži več se bomo zredili. Potem pa bomo zaradi debelosti ogrožali svoje zdravje, morda zaradi pomanjkanja potešenih socialnih potreb. Res upam, da se bodo spametovali in dovolili vsaj mlajšim ponovno v plesne dvorane in kamor koli že spadajo.

  • krucefiks 18:10 14.januar 2021.

    isto kot med 2 sv.vojno,saj ni čudno da so polne jame v rogu