Slovenija
14 ogledov

KD Življenje noče malih delničarjev

Manjšinski delničarji so napovedali izpodbojno tožbo. Žurnal24 main
Delničarji KD Življenje so podprli predlog glavnega delničarja življenjske zavarovalnice KD Življenje o izključitvi malih delničarjev iz lastniške strukture zavarovalnice.

Predlog finančne družbe KD Holding, ki je glavni delničar življenjske zavarovalnice KD Življenje, o izključitvi malih delničarjev iz lastniške strukture zavarovalnice, je bil popdprt. KD Holding ima v lasti 91, 17 odstotka delnic zavarovalnice, za preostanek pa je pripravljen plačati odpravnino 40, 12 evra na delnico.

KD Življenje je po podatkih Slovenskega zavarovalnega združenja v letošnjem tretjem četrtletju zbrala skupaj 38,6 milijona evrov premij, kar predstavlja 2, 88 odstotka trga med klasičnimi zavarovalnicami in 11,10 odstotka trga življenjskih zavarovanj.

Zavarovalnica KD Življenje je nastala letos jeseni s preimenovanjem zavarovalnice Slovenica Življenje, v katero so v začetku leta 2005 oddelili življenjska zavarovanja ljubljanske zavarovalnice Slovenica, preden se je ta konec istega leta združila s koprsko zavarovalnico Adriatic v zavarovalnico Adriatic Slovenica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.