Slovenija
23 ogledov

"Kdaj in kako boste preprečili izkoriščanje v imenu države"

razno 14.02.12. ucitelj, sola, ucenci, ucilnica, foto: shutterstock Žurnal24 main
Koalicijske stranke so danes v parafiranem sporazumu zapisale, da neplačana pripravništva niso dopustna, a kot izpostavljajo v Sindikatu Mladi plus, trenutno zanje poteka razpis.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki ga vodi član SD Jernej Pikalo, je 29. avgusta objavilo razpis za  pripravniška mesta v javnih šolah in vrtcih za leto 2014/2015. Sodeč po razpisu ministrstvo išče 200 volonterjev za delo v javnih osnovnih šolah, osnovnih šolah s prilagojenim programom, šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, domovih za učence, srednjih šolah in dijaških domovi. Še dodatnih 47 mest volonterskih mest za delo v vrtcih. Prijave nanj so možne še do 10. septembra.

Zanimivo je, da je s podpisom koalicijske pogodbe neplačane prakse in pripravništva za nedopustna označila tudi stranka SD, kateri pripada trenutni minister za izobraževanje. Sanja Leban Trojar iz  Sindikata Mladi plus se ob tem tako sprašuje, kaj bo nova vlada storila na tem področju: "Ob skupni številki 247 neplačanih pripravništev, vam v imenu mladih zastavljamo naslednje vprašanje; kaj boste naredili, da bodo pripravniki oz. praktikanti končno ustrezno plačani? Kdaj in kako boste preprečili izkoriščanje – v imenu države?“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.