Slovenija
11 ogledov

Kdaj osnovnošolca opremiti s telefonom?

otrok na telefonu Profimedias
Vaši strahovi so odveč, saj lahko nadzorujete porabo mobilnega telefona vašega otroka.

Živimo v svetu, kjer komunikacije postajajo čedalje pomembnejše. Dosegljivost, povezanost z ostalimi, dostopnost po eni strani pomenijo udobje, po drugi strani pa vodijo v odvisnost in nezmožnost “odklopiti se”. In veliko je staršev, ki so v dilemi, kdaj svojega otroka opremiti s prvim mobilnim telefonom.

Pomembno je, da svojega otroka naučimo pravilne uporabe mobilnega telefona in da mu pojasnimo, da mora biti telefon med poukom pospravljen v torbi. Da služi v primerih, ko je potrebno organizirati prevoz iz šole in prositi babico, da pride prej, ker je odpadla zadnja ura in podobno. Da je prijetneje, če s prijatelji in sošolci klepetaš “v živo”, kot pa samo po telefonu. 

Paket brez vezave izimesec je cenovno privlačen –za nizko ceno boste zakupili paket enot, prilagojen vašim in otrokovim potrebam

Da bi bili dobri nameni doseženi, vi pa ne v skrbeh, kakšen telefonski račun vas bo čakal v poštnem nabiralniku, je izimobil pripravil paket izimesec S, ki ponuja 1500 enot po izbiri uporabnika (minute pogovorov, prenosa podatkov oziroma sms-jev), cena paketa pa je le 6,9 eur na mesec. Cena paketa je nizka, vezave ni, kakovost vseh storitev pa na najvišji možni ravni, saj izimobil gostuje v omrežju Telekoma Slovenije. 

Zakaj bi plačevali več, kot dejansko potrebujete in porabite? 

Statistični podatki kažejo (vir: izračun narejen po podatkih Statističnega urada RS in poročilih AKOS-a za prvo trimesečje 2016), da je v prvem trimesečju letošnjega leta povprečni uporabnik v Sloveniji porabil manj kot 570 enot mobilnih storitev na mesec, povprečen mesečni strošek za mobilno telefonijo pa je bil v letu 2015 kar 21 eur na posameznega uporabnika (vir: podatki Mediane za leto 2015). Povprečno plačujemo torej več, kot dejansko porabimo.

Zato so paketi izimesec prava odločitev za tiste, ki želite nadzor nad porabo mobilne telefonije. S paketi izimesec se enostavno vnaprej odločite, koliko želite plačati za mobilno telefonijo.

Mobilni račun polnite preko SMS-a, plačujete pa lahko tudi preko bančnega trajnika brez vezave!

Da bo poraba mobilnih storitev izimesec kar najbolj preprosta, lahko svoj račun polnite preko SMS sporočil in ga plačate tudi preko bančnega trajnika. Mobilni račun se vam napolni takoj, plačujete pa vedno za nazaj, enkrat mesečno, direktno z bančnega računa na dan, ki ga izberete sami. Na tak način lahko polnite kadarkoli, 24 ur na dan in kjerkoli (tudi v tujini). Tudi, če sami niste izimobilov uporabnik lahko s SMS sporočilom polnite mobilne račune do 6-im uporabnikom izimobila.

Obdržite svojo številko

Enako telefonsko številko obdržite tako, da jo prenesete na izimobil. Prenos številke na izimesec paket je preprost in brezplačen. V prvem mesecu uporabe vam izimobil 3.000 mobilnih enot podari.