Slovenija
27 ogledov

Kdo bi kupil večino Intereurope?

Kako je lani poslovala Intereuropa pod vodstvom Ernesta Gortana, še ni znano; na Žurnal24 main
Koprski logist. Njegovi lastniki ne dajo svežega denarja, zato sledita prevzem bank in nadaljnja prodaja.

“Za Luko Koper (24,8-odstotno lastnico) je Intereuropa nestrateška naložba. Kapitalska družba (devetodstotna lastnica) se še ni dokončno odločila, Slovenska odškodninska družba (šestodstotna lastnica) pa nima razpoložljivih sredstev za sanacijo in zaradi svojih zakonskih obveznosti ne bo sodelovala pri dokapitalizaciji,” so nam včeraj odgovorili največji delničarji Intereurope.

Njena uprava je namreč konec prejšnjega tedna pomembnejše lastnike pisno pozvala k dokapitalizaciji. Odgovore pričakuje do 15. marca. “Dosedanji odziv kaže, da možnosti dokapitalizacije niso naklonjeni,” priznava prvi mož Intereurope Ernest Gortan.

Se pa po njegovih besedah delničarji strinjajo, da banke svoje terjatve pretvorijo v lastniški delež, s čimer načeloma soglašajo tudi banke. Te naj bi bile takoj pripravljene skleniti tudi dogovor o skupni prodaji.

Po ocenah bi banke postale lastnice več kot 60-odstotnega deleža Intereurope, kdo pa bi lahko bil kupec, Gortan včeraj ni želel špekulirati, češ da je nadaljnji postopek prodaje stvar delničarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.