Slovenija
26 ogledov

Kdo bo investitor?

“Iz obljubljenega javno-zasebnega partnerstva smo prišli na finančni najem in do Žurnal24 main
Popovičeva vizija. Jadran Bajec meni, da gre pri tem za metanje peska v oči volilcem.

“Stolpnica, visoka 140 metrov, v Kopru tako ali tako nima prostora, če mene vprašate. Sprašujem pa se tudi, kdo bo v to investiral?” komentira koprski opozicijski občinski svetnik Jadran Bajec. Po njegovem je ideja koprskega župana Borisa Popoviča o gradnji umetnega otoka in velikanskega luksuznega hotela le metanje peska v oči volilcem.

Na občini imamo še veliko dobrih idej, za katere pa bi bilo škoda, da bi jih razkrili vse naenkrat.
Služba za odnose z javnostmi MOK
Na občini skrivnostni
Kako so si zamislili finančno konstrukcijo za projekt otoka in stolpnice, kar naj bi uresničili v štirih letih, na Mestni občini Koper (MOK) niso pojasnili. “Gradnja otoka in svetilnika na njem je dolgoročen načrt MOK, ki je šele v fazi idejnih zasnov. Prvotne skice je zasnovala skupina arhitektov, ki jih vodi znani italijanski arhitekt Tobia Scarpa z beneške fakultete za arhitekturo. Glede drugih projektov, kot veste, imamo na MOK še veliko dobrih idej za prihodnost, za katere bi bilo škoda, če bi jih razkrili naenkrat,” je vse, kar nam na naša vprašanja odgovarjajo v občinski službi za stike z javnostmi.

Bajec: Brez računice
“Samo zbiranje vseh potrebnih papirjev za gradnjo otoka bi trajalo zelo dolgo, za oceno vplivov na okolje bi denimo potrebovali vsaj od dve do tri leta,” je prepričan Bajec, ki dodaja: “Da niti ne omenjam težav z muljem ali zaščiteno morsko travo pozejdonko.” Poleg tega je prepričan, da bi bilo veliko bolje, če bi razpis za marino ponovili in raje prenovili plažo v Žusterni.

Izola se otoku ni odrekla
“Otok je predviden s planskim aktom iz leta 2004, za kar je dala soglasje tudi vlada,” pove Irena Ostrouška z Občine Izola. Zdaj čakajo še na odgovor države glede sodelovanja pri načrtovanju prostorske ureditve. Nekateri zasebni investitorji pa so pred kratkim dali pobudo za pripravo občinskega prostorskega akta za otok v Izoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.