Slovenija
20 ogledov

LDS izvolila Podbregarja

Katarina Kresal Nik Rovan
LDS, ki je po decembrskih predčasnih volitvah ostala zunaj parlamenta, je na današnjem kongresu v Trbovljah za novega predsednika stranke izvolil Iztoka Podbregarja.

Iztok Podbregar, nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske in nekdanji direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije, je tako novi predsednik stranke LDS. Ob 153 veljavnih glasovnicah in eni neveljavni je prejel 149 glasov. Novi podpredsedniki stranke pa so postali Sara Karba, Sonja Kralj Bervar, Zmago Zadnik in Božo Flajšman.

Vse, da se vrnejo nazaj v parlament

Na kongresu so med drugim sprejeli tudi deklaracijo, v kateri so med drugim zapisali, da je demokracija brez sestavine liberalnosti le privid demokracije, zato bo LDS "storila vse za to, da se kot stranka, način razmišljanja in političnega življenja kot pomemben politični akter vrne v parlament in v sodelovanju z drugimi strankami zagotovi dejavno navzočnost liberalizma kot politične alternative konzervativizmu, avtoritarizmu in populizmu v slovenski družbi".

V stranki nameravajo, kot so zapisali v deklaraciji kongresa, "sodelovati v evropskih in globalnih družbenih invencijah, ki bodo razvile nove paradigme politike, ekonomije pravičnosti, socialne občutljivosti in družbenega blagostanja". Zato ostajajo odprti "za povezovanje z vsemi političnimi akterji v Sloveniji, ki sledijo primerljivim podobnim idejam in si ne želijo prevlade, vladavine in diktature konservativnih idej," so zapisali.

Komentarjev 7
  • privat 06:58 04.marec 2012.

    kako je lepa ta kreslka...ma kdo tel od nje??

  • maneken 21:54 03.marec 2012.

    kdaj se bo našel kdo, ki bo tej klopotači nastavil ogledalo. taka je, kot akviziterji: Vržeš ga skozi vrata pa ti skozi okno nazaj prileze...

  • tralala 19:24 03.marec 2012.

    Res je. Ta ženska je ubila stranko za vse večne čase.