Slovenija
18 ogledov

Kdo bo novi minister ali ministrica?

Stanka Setnikar Cankar Anže Petkovšek
Cerar opravil prve razgovore s kandidati za novega ministra za izobraževanje.

Premier Miro Cerar je opravil prve pogovore z morebitnimi kandidati oziroma kandidatkami za novega ministra za izobraževanje, posvetovanja o tem, kdo bi bil primeren kandidat pa potekajo tudi v stranki SMC. Jutri bo v DZ poslal tudi odstopno izjavo Stanke Setnikar Cankar.

Stanka Setnikar Cankar je odstop z mesta ministrice za izobraževanje, znanost in šport ponudila v petek, potem ko je protikorupcijska komisija objavila visoke honorarje zaposlenih v javnem sektorju. Pri tem se je Setnikar Cankarjeva znašla na drugem mestu zaslužkarjev preko avtorskih in podjemnih pogodb. Cerar je njen odstop sprejel.

Po poslovniku DZ mora predsednik vlade najpozneje v sedmih dneh po prejemu pisne odstopne izjave ministra o tem obvestiti predsednika DZ. Obvestilo o odstopu se uvrsti na dnevni red seje DZ najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila.

Ko se DZ z odstopom seznani, ministru tudi uradno preneha funkcija. Od tedaj ima premier deset dni časa, da predlaga novega ministra ali pa da obvesti DZ, da bo funkcijo začasno opravljal sam ali jo poveril drugemu ministru.

Komentarjev 1
  • dragec 19:22 11.marec 2015.

    Mogoče bo nekdo,ki je zafural firmo in 5 mil. EUR. Normalni se ne odločajo za državne sekretarje in ministre