Slovenija
10 ogledov

Kdo bo zamenjal Bavčarja?

Novi nadzorniki niso razpravljali o zamenjavi Bavčarja. Žurnal24 main
Na današnjem srečanju so banke upnice spregovorile tudi o predlogu za imenovanje prokurista koprskega holdinga.

Prvi mož Nove Ljubljanske banke (NLB) Draško Veselinovič je povedal, da se ime že pojavlja in da bodo pravočasno sporočili, ko bo odločeno. Pri tem je poudaril, da ne gre za Marka Jazbeca, ki se ga omenja kot kandidata za novega predsednika uprave Istrabenza. Razpravo so že končali, Veselinovič je dejal, da so vse možnosti še vedno odprte. Do 15. maja bo koprski holding še vedno vodil Igor Bavčar, čeprav banke zahtevajo njegov takojšen odstop. "Očitno je, da tukaj ni nobene kooperativnosti s strani Istrabenza, kar seveda bankam ni všeč. Banke smo tam upnice, tudi glavni lastniki zahtevajo takojšnjo zamenjavo uprave. To se ni zgodilo in to seveda ni dobro," je povedal Veselinovič.

Prioriteta je načrt prestrukturiranja
Bavčar je sicer na začetku preteklega tedna predlagal bankam upnicam, naj glede na okoliščine upravi Istrabenza predlagajo imenovanje prokurista, ki ga ta "lahko imenuje nemudoma". Bavčar je povedal, da je holdinška družba Istrabenz v zelo zahtevnem položaju, saj mora pripraviti načrt finančnega prestrukturiranja, "zato je moja skrb namenjena zlasti temu, pri tem pa ne igra nikakršne vloge moje posredno lastništvo v družbi Istrabenz," je še dodal Bavčar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.