Slovenija
103 ogledov

Kdo čisti, ko se na otroško igrišče podela labod

Labod na Koseškem bajerju bralka
Če so na otroškem igrišču pasji dreki, veste na koga se jeziti. Kaj pa, ko se podela labod?

"Sicer občudovani labodi s Koseškega bajerja znajo tudi neprijetno presenetiti. Tudi njihovi iztrebki, podobno kot pasji, ne sodijo na otroško igrišče. Če boste peljali otroka tja na igrala, pa bodite previdni," nam je sporočila bralka. 

Pasje iztrebke morajo pobirati lastniki, kaj pa je z iztrebki labodov, ki živijo ob Koseškem bajerju? Kot so nam pojasnili na ljubljanski mestni občini, veljajo za prostoživeče oziroma divje živali in ne gre za živali, ki bi bile v lasti mesta. 

Čiščenje dvakrat tedensko

"Odpadke pobiramo in praznimo koše dvakrat tedensko. Iztrebke domačih živali lastniki pobirajo v za to namenjene vrečke in jih odlagajo v ustrezne koše (pasja stranišča). Če so iztrebki živali na igriščih, jih pri rednem vzdrževanju odstranimo," so pojasnili v javnem podjetju Snaga, kjer skrbijo za čiščenje javnih površin. Poleg praznenja košev in pobiranja odpadkov pa enkrat tedensko pregledajo tudi parkovno opramo in ustreznost igral. 

Če bi se labod podelal tik po njihovem obisku, bi iztrebki ostali na igrišču več dni, če jih seveda ni bi pred tem odstranil kakšen obiskovalec z občutkom za skupno dobro. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.