Slovenija
30 ogledov

Kdo je avtor, kdo boter

Vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Anonimka. Prvi koprski kriminalist Dean Jurič bo razmislil o pregonu.

"Ne vem, zakaj bi sploh raziskoval. Meni osebno je jasno, kdo je to napisal in kdo stoji zadaj oziroma kdo so botri anonimke, ki so tudi poskrbeli, da je dosegla medije,” je v torek za Žurnal24 izjavil Dean Jurič, vodja kriminalistov koprske policijske uprave. Za zdaj pa njihovih imen ne želi razkriti. “Posvetoval se bom z odvetnikom in se odločil o morebitni ovadbi oziroma sodnem pregonu,” je dodal.

Kot je znano, je pred dnevi v javnost prišla več strani dolga anonimka, v kateri je Jurič s kolegi obtožen številnih nepravilnosti, od preprodaje zaseženega heroina pa vse do prisvajanja gotovine, ki je bila namenjena tajnim policijskim sodelavcem. Zaradi nje je bila v torek sklicana tudi izredna seja parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Po dobre pol ure pa so jo zaradi zahtev po dodatnih pojasnilih prekinili.

Zvonko Černač (poslanec SDS), predsednik komisije, je po za javnost zaprti seji menil, da gre za hude obtožbe in da je očitno pisal nekdo, ki stvari pozna: “Zadeva izvira iz profesionalnih krogov, morda iz krogov nekdanjih zaposlenih, a to ni stvar komisije, temveč policije, in bilo bi prav, da bi to preiskovali.”

Goršek v bran
Vsebina anonimke po mnenju Janka Gorška, generalnega direktorja policije, grobo diskreditira posameznike, zaposlene na tožilstvu, sodiščih in policiji; večina njene vsebine je bila že večkrat preverjena in izkazalo se je, da so navedbe neargumentirane.

“Gre tudi za poskus pritiska predvsem na koprske kriminaliste. Očitno se poskuša vplivati na izvajanje njihovih predkazenskih postopkov, saj so zadnja leta preiskovali nekatere zelo odmevne primere,” je ocenil Goršek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.