Slovenija
43 ogledov

Kdo je kriv za utopitev dečka?

Bazen Shutterstock
Sojenje. Tragedija v Pristanu. Obtoženi krivdo zanikajo.

Na mariborskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje trem obtoženim v primeru iz leta 2010, ko je v kopališču Pristan utonil šestletni deček Marcel Klinc. Spomnimo, februarja leta 2010 so otroci izvajali plavalni tečaj v kopališču Pristan. Šestletni Marcel se je izmuznil iz skupine. Ko so ga našli sovrstniki in reševalci ter ga potegnili iz vode, je bilo zanj že prepozno.

Na zatožni klopi se je znašla trojica, ki ji pripisujejo krivdo za smrt šestletnika – Anton Knez, direktor Športnih objektov Maribor, Kristjan Habjanič, direktor podjetja, ki je tečaj organiziralo, in Jernej Lorbek, vaditelj plavanja.

"Predlagala sem nizko kazen"

Okrožna državna tožilka Ivanka Slana je spisala obtožnico, ki trojico bremeni smrti iz malomarnosti (Lorbek) in povzročitve splošne nevarnosti, storjene iz malomarnosti s posledico smrti ene osebe, za kar je zagrožena kazen do osem let zapora (Knez, Habjanič).

"Predlagala sem nizko kazen, sicer pogojno obsodbo, osem mesecev z dveletno preizkusno dobo. Pri tem pa sem upoštevala, da so v Pristanu po sami storitvi kaznivega dejanja spremenili vse razmere na bazenih," je dejala Slanova.

Krivdo zanikala

Medtem pa sta Knez in Habjanič krivdo zanikala. Knez pravi, da se ne počuti krivega, saj meni, da so naredili vse, kar od njih zahteva zakonodaja. "Po moji osebni oceni smo naredili vse za varnost ter upoštevali vse standarde in normative, ki so potrebni za kopališče," dodaja Knez. Sicer pa pravi, da tragični dogodek zagotovo zelo obžaluje.

Glavna obravnava trojici obtoženih se začne 27. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.