Slovenija
54 ogledov

Kdo je metal kocke v parlament

Koncept, ki ohranja avtoritaren trg dela, v katerem ljudje nimajo temeljne pravi Žurnal24 main
Demonstracije. Docent FDV Andrej Kurnik zanika obtožbe, po katerih naj bi njegova skupina vodila nasilne izgrede pred državnim zborom.

Manifestacije. Spletni portal Požareport je objavil imena udeležencev protestov, ki naj bi “z vandalizmom sesuli in sabotirali” študentske demonstracije. O namigih, da naj bi nasilne izgrede vodili nekateri ekstremisti, smo v Žurnalu24 poročali takoj po demonstracijah. Požareport pa poroča, da naj bi bil na čelu levičarskih skupin docent na ljubljanski fakulteti za družbene vede (FDV) Andrej Kurnik.

Manifestacija prekercev
Kurnik je za Žurnal24 zanikal sodelovanje članov njegove skupine v izgredih. Opisal pa je študentsko manifestacijo, v kateri je sodeloval in je potekala isti dan kot protesti pred parlamentom.

Kurnikova manifestacija, tako imenovana manifestacija prekercev, se je začela v parku za filozofsko fakulteto, nadaljevala pred študentskim servisom, od koder so odšli na Tromostovje, kjer je bilo zborovanje Šosa, vendar Kurnikova skupina tam ni dobila možnosti govora. Zato so odšli na Trg republike, ki pa so ga zapustili pred tretjo uro, torej preden so se začeli izgredi. Končali so s študentsko skupščino v socialnem centru Rog.

Napake organizatorjev
Kurnik je prepričan, da so bile študentske demonstracije narobe organizirane. Kako bi bilo prav? Najprej bi bilo treba zasesti fakultete, da bi študentje demonstracije sprejeli za svoje. Tako pa so organizatorji izgubili zaupanje študentov, je prepričan Kurnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.