Slovenija
27 ogledov

Kdo je začel? Ravsanje Rusa in Američana.

Rusija ameriško veleposlaništvo Prtscr Youtube
Incident pred ameriškim veleposlaništvom v Moskvi še ni razjasnjen. Vsaka od vpletenih strani ima svoj pogled na dogodke. Tu pa je še posnetek.

 V začetku junija je prišlo do incidenta pred ameriškim veleposlaništvom v Moskvi. Fizično sta obračunala ruski policist in ameriški diplomat. Ameriška stran pravi, da je enega od zaposlenih na veleposlaništvu napadel ruski policist. Rusija odgovarja, da je diplomat napadel policista. 

Ruska televizija je objavila videoposnetek dogodka, ki ga je ujela kamera nasproti stranskega vhoda v veleposlaništvo. Na posnetku je videti rumen taksi, ki je ustavil ob vhodu, iz njega pa je izstopil moški in šel proti vhodu v stavbo. Po nekaj korakih iz prostora za varnostnike priteče moški v uniformi, ga zgrabi in spravi na tla.

Kot poroča The Guardian, je po besedah tiskovne predstavnice ruskega zunanjega ministrstva policist želel preveriti dokumente obiskovalca, a jih je dobil s komolcem v obraz. Po njenih besedah naj bi šlo za zaposlenega na veleposlaništvu, ki pa naj bi v resnici bil agent CIE, ki je delal pod krinko. 

Izgon diplomatov

Obe strani sta na dogodek, potem ko pogovori niso prinesli rešitve, odgovorili z izgonom diplomatov. Rusija je v odgovor na izgon svojih diplomatov danes izgnala dva ameriška diplomata, piše STA. Rusi so dejali, da so izgnali dva agenta CIE, ki so ju razglasili za nezaželeni osebi "zaradi dejavnosti, ki niso v skladu z njunim diplomatskim statusom"

 

 dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:32 09.julij 2016.

    Kaj je tu nerazumljivega ? Šel je mimo varnostnika Rusa , brez da se je legitimiral. V vsaki ambasadi , bi vas izven uradnih ur , na tla spravil varnostnik , če bi brez lagitimiranja vstopili na področje tuje države ...prikaži več - ambasade ! Očitno varnostik ni poznal vseh uslužbencev ambasade.