Slovenija
17 ogledov

Kdo laže glede NLB?

Janeza Janšo so zaradi razkritja podatkov ovadili v uradu informacijske pooblašč Žurnal24 main
Pred protitajkunsko sejo parlamenta je znova aktualno vprašanje, ali so državne banke financirale sporne menedžerske nakupe.

Že v četrtek je predsednik vlade Janez Janša izjavil: "Za zdaj se ve za en primer, ko je NLB omogočala menedžerske odkupe v povezanih podjetjih Pivovarne Laško, vendar je uprava te banke to naredila brez soglasja nadzornega sveta." Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko pa je bil še bolj določen, po njegovem naj bi odločitev za posle, povezane s koncentracijo kapitala, sprejel kar predsednik uprave NLB Marjan Kramar sam.

Več o današnji izredni seji si preberite TUKAJ .

Bajuk nič ne komentira

Obrnili smo se na ministrstvo za finance, ki skrbi za banke v državni lasti. Zanimalo nas je, ali navedbe Janše in Tanka držijo in če da, zakaj niso prek svojih predstavnikov v nadzornem svetu začeli postopka za krivdno razrešitev Kramarja. Na ministrstvu, ki ga vodi Andrej Bajuk, so nam odgovorili, da naših vprašanj ne komentirajo. Prvi nadzornik NLB Igor Marinšek v petek ni bil dosegljiv, neuradno pa smo iz vrst nadzornikov izvedeli, da bi v primeru take Kramarjeve samovolje gotovo ukrepali. Tanko, ki smo ga poklicali za dodatna pojasnila obtožb, ni bil prepričan, ali je za domnevno sporni posel uprava sploh potrebovala soglasje nadzornikov. "Zdi se mi, da ga potrebuje za vse večje zadeve," nam je povedal.  V NLB so pojasnili, da posameznih poslov ne morejo komentirati, da pa vsi potekajo skladno s predpisi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.