Slovenija
686 ogledov

Kdo mu šenka letala?

Iščejo stevardese, nimajo pa letal in operativne licence. Žurnal24 main
Brez letal, operativne licence in zaposlenih Izidor Schenk išče letalsko osebje za letalsko podjetje Gamma Holding.

Poklical nas je bralec, čigar nečakinja se je udeležila ene izmed avdicij za stevardese v letalskem podjetju Gamma holding.

 

Šenčur

Schenk je bil s svojim podjetjem 777 Global Management Group že pred dobrim letom vpleten v sumljive dogovore. Slovenskim kmetom je obljubljal nepovratna sredstva Evropske unije, ki naj bi krila 80 odstotkov kupne cene kmetijske mehanizacije. “ Pogodbo imamo zdaj menda podpisano,” je včeraj izjavil eden od kmetov, ki ni želel biti imenovan. Obljubljenega po skoraj dveh letih še ni dobil. Ministrstvo za kmetijstvo je lanskega januarja, čeprav naj bi od 50 do 60 kmetov Schenku plačalo po tri tisočevrov za pripravo elaborata, že svarilo kmete, naj tega ne počnejo. Subvencije lahko dobijo le prek ministrstva.

Toda ugotovili smo, da Izidor Schenk, lastnik podjetja, išče letalsko osebje, letal pa nima. Ne le to, podjetje ima po podatkih Ajpesa, poslovnega imenika Slovenije, zanemarljive prihodke in nič zaposlenih.

Poklicali smo lastnika in direktorja družbe, ki nam je povedal, da trenutno postavljajo svojo floto. " Začnemo januarja, v letu in pol bomo imeli približno 14 operativnih letal. Trenutno imamo dve novi letali embraer 190, ki v Franciji čakata na prevzem. Nekaj imamo še naročenih, maja bomo predvidoma imeli še šest letal embraer 195," odgovarja Schenk na vprašanje, s koliko operativnimi letali razpolaga. Iz francoskega podjetja Embraer so nam sporočili, da podpise pogodb redno objavljajo, vendar pa obvestila o podpisu pogodbe z Gamma holdingom ni.

Brez operativne licence
Podjetje Gamma holding nima operativne licence za opravljanje letalskih prevozov. Z Direktorata za civilno letalstvo so nam sporočili, da ne obravnavajo nobene vloge tega podjetja in da " Gamma Airlines ne razpolaga z operativno licenco, izdano v Sloveniji". A ker Schenk trdi, da so licenco pridobili na Slovaškem, smo preverili tudi na ministrstvu za promet Slovaške, kjer nimajo podatkov, da bi omenjeno podjetje licenco res pridobilo.

Kljub temu Gamma holding tudi na Slovaškem išče letalsko osebje. Na spletni strani podjetja gre zaslediti, da Schenk operira z nekaj letali, pogovor z njim pa nam je postregel z informacijo, da ima od ameriškega podjetja Delta Air Lines v najemu letalo boeing 777. V ameriškem podjetju zagotavljajo, da podjetju Gamma holding niso posodili letala in z njim ne poslujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.