Slovenija
40 ogledov

Kdo naseda komu?

Na zadnji strani ovojnice, s katero je bilo poslano anonimno pismo proti Ruparju Žurnal24 main
Pismo Janši. Kandidata Ruparja je izbral predsednik Rupar. “To je maslo konkurence,” pravi Rupar.

“Bojimo se, da bo vodstvo stranke znova nasedlo Ruparju in njegovim klientelističnim somišljenikom v Tržiču,” so v anonimnem pismu, naslovljenem na predsednika SDS Janeza Janšo, zapisali “simpatizerji in člani tržiške SDS”.

Pavla Ruparja, ki naj bi znova kandidiral za župana, so obtožili, da je sprivatiziral občinski odbor SDS in se kot predsednik odbora sam izbral za kandidata stranke. V pismu so mu očitali tudi nelojalnost ter omenili možnost njegove kandidature na listi Borisa Popoviča, če ne bo dobil podpore SDS. Kot so dodali, si želijo kandidature ugledne članice Vide Raztresen ali katerega od drugih “moralno pokončnih članov stranke”, zato upajo, da bo stranka Ruparju odrekla podporo. Avtorji pisma so sklenili, da so se za anonimni protest odločili, ker se želijo izogniti šikaniranju.

Ruparja ne skrbi

Kot je za Žurnal24 povedal Rupar, je prepričan, da gre pri očitkih za novo afero, ki jo poskušajo proizvesti njegovi politični konkurenti. Dodal je, da je bil na sestankih deležen polne podpore strankinega odbora, nasprotniki pa naj bi se ga bali. “Zahvaljujem se jim za skrb in jim želim veliko sreče,” je dejal Rupar in pristavil: “Pri kandidaturi bom vztrajal, v takšne afere pa se ne bom vpletal, saj bom kandidiral s svojim programom.”

Tržiški župan Borut Sajovic je Ruparjeve očitke zavrnil: “Pozicija v Tržiču se ne ukvarja z opozicijo, saj z delom SDS dobro sodelujemo.” Dodal je, da so nesoglasja v tržiški SDS znana že iz občinskega sveta in da bi bil svojevrsten precedens, če bi za županskega kandidata imenovali človeka, pravnomočno obsojenega za 43 različnih kaznivih dejanj.

“Lahko potrdim, da v odboru ni nič narobe. Kandidata smo večinsko podprli, zato mislim, da za anonimko stojijo ljudje, ki do njega gojijo določene zamere,” pa je dejala Raztresnova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.