Slovenija
65 ogledov

Kdo ne mara Jožka Čuka?

Gradnja male dvorane, ki naj bi bila končana do konca leta, je eden izmed ciljev Žurnal24 main
Anonimka. Očitke na račun direktorja so v SNG Nova Gorica kategorično zavrnili.

“Gledališče ima štiri lastna stanovanja, v katerih živijo stalno zaposleni igralci. Po pogodbi z občinskim stanovanjskim skladom imamo v najemu še dve stanovanji za gostujoče igralce ali režiserje. Ti stanovanji se uporabljata po potrebi, od predstave do predstave,” je pojasnil Borut Bašin, predstavnik za stike z javnostmi v Slovenskem narodnem gledališču (SNG) Nova Gorica.

Jo%C5%BEko %C4%8Cuk | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kategorično je zanikal vsebino anonimke, ki je pred dnevi spet oslabila vzdušje okrog novogoriškega gledališča in ki direktorju gledališča Jožku Čuku očita, da živi v enem od stanovanj, namenjenih gostujočim sodelavcem, pri tem pa si zaračunava še potne stroške za vsakodnevno vožnjo iz Ljubljane, kjer ima stalno prebivališče.

Prespi le izjemoma
“Očitki iz anonimke ne držijo. Direktor se po službi vozi nazaj v Ljubljano, res pa izjemoma, po kakšni premieri ali drugi obveznosti, ki se zavleče, prespi v enem od obeh stanovanj, namenjenih gostujočim igralcem. Če stanovanje tedaj ni prosto, odide v hotel,” je dejal Bašin.

Po neuradnih informacijah naj bi anonimka prišla prav iz gledališča; od nekoga, ki ga Čuk na vodilnem mestu očitno moti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.