Slovenija
17 ogledov

Kdo pije in kdo plača

Reklamni avto je na istem mestu parkiran že več dni. Žurnal24 main
Na Slomškovem trgu je že več dni parkirano vozilo za oglaševanje podjetja Dumida, v katerem so zatrdili, da imajo dovoljenje Mestne občine Maribor, medtem ko je slednja to zanikala.

Že pred dnevi nas je bralka opozorila na avtomobil podjetja Dumida, ki je v modri coni na Slomškovem trgu parkiran že več dni, in sicer za oglaševanje. Ker za vetrobranskim steklom nima dokazila o plačilu parkirnine, se je bralka Ivanka spraševala: "Kje je redarska služba, da podjetju ne napiše vsaj kazni, da ni plačalo parkirnine v modri coni? Ali pa gre za nov način zakupa parkirnega mesta v namene oglaševanja?"

 

Iznajdljivo

In poceni. Mesečno oglaševanje na veleplakatih na elitnih lokacijah v Mariboru znaša pri podjetju Europlakat nekaj več kot 400 evrov, kar je več, kot če bi vsak dan plačali kazen za napačno parkiranje v modri coni v mestu.

Oglaševanje ni dovoljeno
Predstavnica za stike z javnostmi Mestne občine Maribor (MOM) Alenka Šurlan je sporočila: "Oglaševanje v modri coni po odloku ni dovoljeno, nadzor izvaja inšpekcijska služba, ki kršitelja oglobi." Da bi zadevi prišli do dna, smo poklicali v podjetje Dumida, kjer so povedali, da imajo dovoljenje za parkiranje reklamnega avtomobila v modri coni. "Z naše strani je vse urejeno. Dovoljenje za parkiranje smo pridobili na komunalni direkciji MOM," nam je povedala ena izmed zaposlenih v omenjenem podjetju. Koliko so za takšno oglaševanje, ki po odloku sploh ni dovoljeno, plačali, pa nam niso želeli povedati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.