Slovenija
34 ogledov

Kdo se igra slepe miši

Knjižnica Krško. Nada Černič Cvetanovski
Odziv lastnika zemljišča. "Ponudbe za odkup zemljišča smo dobili šele pol leta po oddani vlogi za gradbeno dovoljenje."

"Četrtega julija, ko smo bili lastniki zemljišč povabljeni na sestanek projektne skupine za izgradnjo knjižnice na Občino Krško, mi je bila prvič predlagana ponudba za moje zemljišče. Na njihovo ponudbo sem se odzval z zanimanjem, potrdim lahko z zapisnikom in s pričami  s sestanka, tako da dogovori v tej smeri že potekajo," se je na izjave Andreja Sluge v članku  Volk sit, koza (skoraj) cela, v torek objavljenem na našem portalu, odzval Dejan Stanič, lastnik zemljišča v mestnem jedru.

S tem je negiral Andreja Slugo, vodjo oddelka  za družbene dejavnosti na Občini Krško, ki je za Žurnal24 povedal, da so se z lastnico Komočarjevo uspeli dogovoriti za tisti del zemljišča, ki je nujen za gradnjo knjižnice, "ostala dva lastnika (Stanič in Jalovčeva), ki mejita na parcelo in bi njuni zemljišči potrebovali za dostopno cesto, pa nista za to, tako da bo projekt zunanje ureditve knjižnice temu prilagojen".

"Občina je odgovorna"

"Nikoli nisem bil proti izgradnji knjižnice in nikoli nisem bil sokrivec za zamudo pri pridobivanju gradbenega dovoljenja, saj do julija letos nisem prejel nobene ponudbe za odkup zemljišča, kar se mi s strani občine zdi neodgovorno," pojasnjuje Stanič, ki ima občutek, da bi občina rada krivdo za zamudo naprtila vsem drugim, le sebi ne.

"Nerešena lastniška vprašanja res lahko zavirajo postopek pri izdaji gradbenega dovoljenja, vendar je v tem primeru lahko kriva samo sama občina," dodaja Stanič, ki je bil pred dvema letoma povabljen na oddelek za okolje in prostor, kjer so mu prvič predstavili projekt nove knjižnice, za katerega bi potrebovali njegovo zemljišče.

"Nenavadno pa se mi je zdelo, da je občina že dva meseca pred tem sprejela prostorski akt za izgradnjo knjižnice," nenavadne poteze razgrinja Stanič. "Andreja Slugo in druge odgovorne na Občini Krško pa je vredno povprašati, ali sploh želijo novo knjižnico na tej lokaciji," zanima Staniča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.