Slovenija
22 ogledov

Kdo so najbolj požrtvovalni Slovenci?

Na fotografiji zgoraj (od leve proti desni) Vori, Klinarjeva in Glač. Spodaj Per Žurnal24 main
Žurnalov projekt Junak Slovenije: komisija je izbrala šest finalistov. Zmagovalec bo znan čez en teden.

Za nami je pestro leto, v katerem smo zbrali kopico navdušujočih zgodb. V okviru projekta Junak Slovenije smo videli, da nam junakov ne manjka. Tako in drugače so nas navdušili številni Slovenci, ki so nesebično pomagali drugemu, pri tem pa marsikdaj tvegali lastno življenje.

Finalisti projekta Junak Slovenije 2010
Zdaj pa je čas, da sporočimo, kdo je po oceni komisije najbolj izstopal. Znanih je šest finalistov, naslednjo sredo pa bomo razglasili zmagovalca. Šest finalistov:
1. Rok Vori, ki je s pogumnim dejanjem preprečil dvojni umor. 66-letnega moškega, ki je s sekiro napadel svojo soprogo in hčerko, je uspel onesposobiti in ga pridržati do prihoda policije.
2. Mitja Perša je skočil v vodo, čeprav je vedel, da je kanal smrtno nevaren. Rešil je življenje utapljajoče se ženske.
3. Horst Hafner in Jože Glač sta rešila žensko in dva otroka iz Ljubljanice. Ženska je namreč zapeljala s ceste naravnost v vodo.
4. Uroš Šoštarič in Rado Pistor sta rešila žensko, ki jo je neki moški poskušal sredi belega dne posiliti v grmovju.
5. Katja Klinar je pomagala skupini fantov, ki so zašli na poti s Triglava in se v temi znašli pred prepadom.
6. Aleš Hren je s Heimlichovim prijemom rešil triletnega dečka, ki se je začel dušiti po sobotnem blagoslovu v cerkvi na Dobrni.

23. februarja bomo pri predsedniku vlade razglasili, kdo je po oceni komisije največji junak minulega leta. Komisijo so sicer sestavljali smučarska tekačica Petra Majdič, generalni direktor policije Janko Goršek, predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren, predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik, vodja švicarske reševalne službe Air Zermatt Gerold Biner in vodja projekta Junak Slovenije Matej Košir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.