Slovenija
30 ogledov

Kdor prej pride, manj plača

ljubljanski maraton Nik Rovan
Ljubljanski maraton. Letos bodo cene prijav v zadnjem terminu dvakrat višje kot lani.

Tekači, ki se bodo na Ljubljanski maraton prijavili zadnji trenutek, bodo morali za prijavo letos plačati 70 evrov, kar je dvakrat več kot lani. “Tekače smo želeli spodbuditi k čimprejšnji prijavi zaradi organizacijsko-tehničnih zadev in pravočasne priprave materialov ter naročanja pri dobaviteljih,” je na vprašanje, zakaj se je cena povišala, odgovoril Gojko Zalokar, direktor Timinga Ljubljana.

Letos na Kongresni trg

Nekoliko višje so tudi cene prijav v drugih dveh terminih. Lani je na primer najnižja prijavnina za posameznika na rekreativnem teku znašala 20 evrov, letos pa 30. Najnižja lanska cena za posamezne tekače na maratonu in polmaratonu pa se je povišala za pet evrov.

Poleg cen bo na letošnjem maratonu nova tudi lokacija osrednjega prostora, ki je za zdaj predvidena na Kongresnem trgu, je povedal Zalokar in dodal, da bosta tekaški sejem in prijavno-informacijski center na Gospodarskem razstavišču. Na maraton se je sicer do zdaj prijavilo 324 ljudi, od tega jih je 226 iz Slovenije, 36 iz Velike Britanije, 62 pa iz drugih držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.