Slovenija
79 ogledov

"Kekec je edini slovenski junak“

Kekec Žurnal24 main
Da je Kekec edini resnični slovenski junak, je prepričan specialist klinične psihologije Aleksander Zadel, ki je Slovence že navdušil s spletno stranjo „Kako živ si?“.

Dobra novica je, da so bili Slovenci v letošnjem letu včeraj najboljše volje. Tako kaže graf na spletni strani „Kako živ si?“. Slaba pa je, da se mnogi Slovenci radi izgovarjajo na vreme in vsakič, ko ne sije sonce, širijo slabo voljo.

Nasvet dr. Aleksandra Zadela, specialista klinične psihologije je enostaven: „Kako se motiviram, da nekaj naredim zase? Tako, da dvignem svojo rit in grem delat! Če bom samo sedel in čakal, se ne bo nič zgodilo!“ pravi.

Za vzor ponuja po njegovem mnenju edinega resničnega slovenskega junaka Kekca: „Pogumen, neustrašen in prijazen fant, ki mu hudobije sveta ne pridejo do živega, njegova iznajdljivost in življenjski optimizem pa ga vedno znova postavita na noge tudi po največjih preizkušnjah. A Kekec je, v primerjavi z drugimi literarnimi junaki, samo otrok. Mlad fantič, ki, v nasprotju z odraslimi, še ni izgubil tistega pristnega navdušenja nad življenjem.“

Akcija je nujna. Če se denimo mož in žena oddaljita kljub temu, da se imata rada, naj ne čakata, da bo drugi naredil prvi korak, ampak naj takoj ukrepata, svetuje Zadel.

Zato naj Slovenci pozabijo na vreme in luno ter slabe horoskope, ampak vzamejo usodo v svoje roke, pravi Zadel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.