Slovenija
60 ogledov

Kemijski inštitut išče novega direktorja

kemijski inštitut Saša Despot
Kemijski inštitut je danes v Delu objavil razpis za direktorja inštituta. Novega direktorja bo za dobo petih let imenoval upravni odbor inštituta s soglasjem vlade, mandat pa bo predvidoma nastopil 1. maja.

Prejšnji, izredno cenjeni direktor inštituta Janko Jamnik je decembra lani umrl za posledicami strelnih ran, ki jih je dobil po napadu na parkirišču v bližini gostinskega lokala na ljubljanskem Viču. Kot je znano, Jamnikovega umora je osumljen nekdanji sodelavec inštituta, ki je trenutno še vedno v sodnem pridržanju.

Iščejo človeka z vizijo sodelovanja

Kandidati za direktorja morajo imeti doktorat znanosti s področja dejavnosti inštituta ter izkazovati mednarodno primerljive raziskovalne ali tehnološko razvojne rezultate v zadnjih petih letih. Razpisni pogoji še določajo, da morajo kandidati izkazovati sposobnost za organiziranje in vodenje ter izpolnjevati še splošne pogoje, določene z zakonom o zavodih in zakonom o raziskovalni dejavnosti.

Kandidati morajo priložiti dokazila o izpolnjevanju pogojev. Od kandidatov se pričakuje tudi program dela in usmeritev inštituta, vključno z vizijo sodelovanja z gospodarstvom, univerzami, v mednarodnih projektih in z resornimi ministrstvi.

O izbiri bodo kandidate obvestili v 30 dneh od objave razpisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.