Slovenija
116 ogledov

Kemis objavil, kaj je gorelo

Kemis Anže Petkovšek
Podjetje Kemis je objavilo podatke o stanju zalog na dan požara. Poudarjajo, da niso vse snovi, ki so jih skladiščili, tudi gorele.

Podjetje Kemis, katerega prostore je 15. maja zajel požar, je na svoji spletni strani objavil podatke o stanju zalog na dan dogodka. 

"Gre za podatke o odpadkih, ki so bili skladiščeni v objektu na dan dogodka, 15. 5. 2017," pojasnjuje Irena Vadjunec iz Kemisa. "Ti podatki ne pomenijo, da so odpadki, zajeti v tabeli, tudi zgoreli."

Dodaja, da je nekatere ogenj le oplazil. "Objavljamo jih z namenom, da zainteresirane seznanimo tudi s tem, katerih odpadkov ogenj ni zajel," so zapisali v sporočilu za javnost. 

Od dobrih 871 ton odpadkov, kolikor jih je zgorelo, jih je bilo dobrih 456 ton nevarnih.

V Kemisu so prve dni po požaru pojasnjevali, da so podatki o skladiščenih snoveh uničeni skupaj z računalnikom, ki je zgorel v požaru.

Skladiščili so tudi pesticide

Iz podatkov je razvidno da so imeli med drugim skladiščeno eno tono pesticidov. V skladišču so imeli tudi 55 ton organskih topil, pralnih tekočin in matične lužnice, 51 ton motornih olj, 12,5 ton barv, tiskarskih barv, lepil in smol, ki vsebujejo nevarne snovi, 10 ton različnih nevarnih odpadkov ter prav toliko absorbentov ter 1,6 tone laboratorijskih kemikalij, ki sestojijo iz nevarnih snovi ali jih vsebujejo. Med zgorelimi snovmi je bilo tudi 29 ton mulja iz naprav za ločevanje olja in vode, več kot 60 ton drugih odpadnih muljev, 29 ton z oljem onesnažene vode iz naprav za ločevanje olja in vode ter eno tono odpadnih tiskarskih tonerjev.

PREBERITE ŠE: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.