Slovenija
46 ogledov

Kempinski brez luči

“Ob prihodu skupine judov v hotel bomo izvajali običajne varnostne ukrepe v takš Žurnal24 main
Ortodoksno. Skupina bogatih judov, ki je najela Kempinski Palace, ga zahteva brez elektrike.

Gostje. Portoroški Kempinski Palace bo prihodnji petek za en teden napolnila skupina judov. Hotel so najeli samo zase, imajo pa dokaj nenavadno zahtevo – želijo biti brez elektrike, tako bo hotel v temi, samo v kopalnici bodo majhne lučke, smo izvedeli neuradno.

ABC judovstva
Šabat – sobota, dan počitka in razmišljanja, ki traja od petkovega do sobotnega sončnega zahoda. Pomeni popolno vzdržnost od dela. 
Ortodoksni judje – zahtevajo strogo spoštovanje šabata, v njegovem času življenje zamre, ne uporabljata se ne elektrika ne telefon. 
Pesah (pasha) – judovska velika noč. Praznik se začne na predvečer 15. dne meseca nisana po judovskem koledarju, traja pa osem dni.

Ker turistični delavci ne razkrivajo informacij o gostih, smo zadevo preverili drugače. Najprej smo poskušali od prihodnjega petka za en teden rezervirati za štiri osebe; a so nam prek spletne strani sporočili, da v želenem terminu ni nobene proste sobe.

Policija obveščena
Na generalno policijsko postajo smo vprašali, ali bo hotel varovala policija. “Policija je seznanjena s prihodom gostov v hotel Kempinski Palace. Izvajala bo vse običajne varnostne ukrepe, ki jih ob takšnih primerih,” so nam sporočili iz Ljubljane.

So premožni, a ne kupci
Glede na to, da je hotel že nekaj časa naprodaj, smo poskušali preveriti še, ali so premožni gostje tudi morebitni zainteresirani investitorji. “Postopek prodaje je v teku, drugih informacij pa na to temo ne moremo podati,” nam je odgovoril Janez Jager, tiskovni predstavnik družbe Istrabenz turizem, ki je lastnica prestižnega hotela. Neuradno smo sicer izvedeli, da evropski premožni judje, ki prihajajo, niso potencialni investitorji, pač pa so si Portorož izbrali le za kraj svojega praznovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.