Slovenija
19 ogledov

Ker hči ni dala, so šli k mami

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Našli rešitev. Uprava Vegrada dosegla dogovor glede neizplačanih plač.

"Sporočamo vam, da smo se sestali z zaposlenimi v našem hčerinskem podjetju v Bosni in Hercegovini ter danes popoldne dosegli dogovor v zvezi z izplačilom plač," je včeraj v uradnem sporočilu za javnost pojasnil Matjaž Lekše iz velenjskega Vegrada. Tamkajšnjo upravo je namreč v torek zasedla skupina šestih delavcev, državljanov Bosne in Hercegovine, ki jim je Vegrad dolgoval znesek za izplačilo štirih mesečnih plač.

Načrt prestrukturiranja
Kot smo neuradno izvedeli iz krogov blizu upravi, naj ne bi šlo za velik znesek. Delavcem je plače dolgoval Admir Hodžić, direktor Vegradove hčerinske družbe Gradve, a jih ni mogel izplačati, ker bi mu moral denar zanje nakazati Vegrad, pa ga ni. "Družba Vegrad se že nekaj mesecev spopada z likvidnostnimi težavami. Vodstvo je ob prvih znakih problemov začelo intenzivno pripravljati načrt prestrukturiranja, ki je bil prejšnji teden tudi dokončan ter dokončno usklajen z lastniki in bankami upnicami. Poplačilo obveznosti družbe je v veliki meri vezano na sam načrt prestrukturiranja oziroma njegovo realizacijo, zato zdaj usmerjamo vse moči v to, da bi bila ta mogoča čim prej in v zadovoljstvo vseh deležnikov," so za Žurnal24 še pojasnili v Vegradu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.