Slovenija
25 ogledov

Ker hotelir iz Kranja ni izdajal računov, so mu zapečatili hotel

furs Anže Petkovšek
Ker hotelir iz Kranja ni izdajal računov, so mu finančniki zapečatili poslovne prostore in zasegli računalniško registrsko blagajno. Prihodki pa so se mu nato čudežno zvišali za 85 odstotkov.

Finančna uprava v Kranju je hotelirju zaradi številnih kršitev zakonodaje prejšnji mesec izrekla prepoved opravljanja dejavnosti, mu zapečatila poslovne prostore ter zasegla računalniško registrsko blagajno. Hotelir namreč ni izdajal računov in zato ni izkazoval vseh prihodkov. Kljub več pozivom, pa že daljše časovno obdobje ni predlagal obračunov za izplačilo dohodkov iz zaposlitve.

Kar naenkrat so se mu prihodki zvišali za 85 odstotkov

Kot so se pohvalili pri Finančni upravi RS, pa se je ukrep izkazal kot učinkovit, saj je davčni zavezanec v nekaj dneh odpravil vse nepravilnosti, izkazal neprijavljene prihodke in poravnal del davčnega dolga.

"V navedenem primeru se je izkazalo, da je bil prisilni ukrep učinkovit, saj je vplival na odločitev zavezanca, da je nemudoma predložil vse predpisane obračune, v obračunih za leto 2015 pa je izkazal za 85 odstotkov višje prihodke, kot posledica dejstva, da računov ni izdajal," so navedli v sporočilu za javnost na finančni upravi in dodali, da je hotelir poplačal tudi del davčnega dolga, za preostali dolg pa je uveden postopek izvršbe.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 09:38 08.december 2015.

    Pomeni,da delovanje služb finančnega nadzora v Sloveniji ne deluje enako kot v vseh drugih panogah ! Tudi slepa kura najde zrno .

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:55 07.december 2015.

    Pogoltnost. Imaš dobiček pa ti še ni dost in ga hočš še več. Čemu? Imaš soliden avto, stanovanje, lajf..zakaj bi rabil še prestiž? Brezveze..če imaš tok prazn lajf da te prestiž dopolnjuje do zadovoljstva potem se mi smiliš.

  • Ferluci 11:09 07.december 2015.

    In kljub vsemu se mu je izplačalo...to pomeni, da so kazni še mnogo prenizke.