Slovenija
4597 ogledov

Ker je imela slab ponaredek, odkrili še medicinsko sestro brez diplome

Bolnišnica
1/2
Istockphotos
Po zdravnici odkrili še medicinsko sestro s ponarejeno diplomo

Po primeru iz izolske bolnišnice, kjer je delala zdravnica s ponarejeno diplomo, je medicinsko sestro s ponarejeno diplomo razkrilo vodstvo trboveljske splošne bolnišnice.

V kadrovski službi so opazili, da se žig z diplome kar izbriše in posumili, da taka listina ne more biti pristna. Izkazalo se je, da so imeli prav, so poročali na 24ur. "Gre za ponarejeno diplomo medicinske sestre. Ugotovili smo, da nikoli ni končala študija," je pojasnila dr. Romana Martinčič, direktorica Splošne bolnišnice Trbovlje.

Delala je le dober mesec, odkrili so jo januarja letos, saj je bil ponaredek diplome izredno slab, o odkritju pa so obvestili policijo in zbornico zdravstvene in babiške nege, ki vodi register diplom medicinskih sester. Tam ne le da nimajo podatka, da bi diplomirala, ampak menda nima niti srednje zdravstvene šole. V Trbovljah zagotavljajo, da medicinska sestra ni delala s pacientni.

V Izoli pa je danes postalo jasno, da je mlada ženska, ki se je izdajala za diplomantko medicinske fakultete v Mariboru, preden so jo odkrili na urgentnem bloku, delala že na kirurškem, poroča 24ur.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • ode 15:10 24.februar 2019.

    Kaj pa tisti, ki imajo dobre ponaredke, in teh je največ, ali ne bodo nikoli odkriti?

  • Avatar Leon
    Leon 20:00 22.februar 2019.

    Kaj je huje za bolno državo ; zdravniki z lažno diplomo ali oblastniki s kriminalno preteklostjo ?

  • ECKING 15:04 22.februar 2019.

    MI smo pa odkrili novinarje ki ne morejo biti diplomirani !!! Dokaz je vsak clanek na tej strani