Slovenija
6 ogledov

Ker je lastnik sklad, oprostitve ni

slovenija 14.09.11, Pivka, Kettejeva ulica, stanovanja, hise, nepremicnina, hisa Anže Petkovšek
SSRS. Najemniki bodo morali plačevati nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča.

Bodočega najemnika Stanovanjskega sklada Republike Slovenije (SSRS) je presenetilo, da bo moral ob najemnini in obratovalnih stroških stanovanja plačevati tudi nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ).

Na skladu so potrdili, da je to določeno v splošnih pogojih najema, ki so bili objavljeni sočasno z razpisom in veljajo za vse najemnike: "Med individualne obratovalne stroške zaradi neposredne uporabe stanovanja s strani najemnika skladno z določbami zakonodaje o oddajanju stvarnega premoženja javnih subjektov spada tudi plačilo NUSZ." Višine nadomestila na skladu še ne vedo, najemniki pa ga bodo morali plačevati, čeprav se bodo vseljevali v nove nepremičnine.

Lastniki novogradenj, fizične osebe, sicer lahko zaprosijo za oprostitev plačila za prvih pet let, vendar to ne velja za sklad. Pravne osebe morajo nadomestilo začeti plačevati takoj: "Ker torej SSRS ni oproščen plačila NUSZ, se strošek tega takoj prenese na neposrednega uporabnika, najemnika."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.