Slovenija
29 ogledov

Ker ni vstopnin so dohodki manjši

plaža, Bernardin Suzana Kos
Na plažah pod okriljem Hotelov Bernardin v skladu z odločbo pristojnih državnih organov v letošnji sezoni ne pobirajo vstopnine, iz tega naslova pa je predviden izpad dohodka, so pojasnili v portoroški družba.

Zakon o vodah posebej določa poseben pravni režim priobalnemu zemljišču morja. Ta sega najmanj 25 metrov od meje obale v notranjost. Status priobalnega zemljišča ima tako zemljiščene glede na to, ali je v javni ali zasebni lasti.

V obeh primerih je treba omogočiti prost dostop do vode za kopanje, obenem pa je treba tudi dopustiti vsakomur, da se zaradi kopanja zadržuje na priobalnem zemljišču morja. Zakon o vodah izrecno določa, da je raba priobalnega zemljišča, ki je neposredno povezana s splošno rabo dovoljena, če se s tako rabo lastniku ne povzroča škoda.

Prepoved pobiranja vstopnine

Tako so inšpekcijske službe že lani nekaterim upravljavcem kopališč, med njimi tudi Hotelom Bernardin, odredile prenehanje neupravičenega zaračunavanja in pobiranja vstopnine.

V skladu s prejeto odločbo pristojnih državnih organov v omenjeni družbi tako vstopnine v letošnji poletni sezoni ne zaračunavajo. Glede na to je iz tega naslova predviden izpad dohodka, vendar bodo končne analize jasne po zaključeni kopalni sezoni, so pojasnili za STA.

Na spremenjen režim so se, kot pravijo, ustrezno organizirali, pri čemer so veliko pozornosti letos namenili varnosti, ki so je deležni vsi obiskovalci njihovih plaž.

Glede informacij, da so se na račun prostega vstopa podražile druge storitve, v Hotelih Bernardin priznavajo, da so na nekaterih plažah "res nekoliko spremenili cenovno politiko glede najema plažnih artiklov. Vzporedno s tem pa smo nadgradili samo kakovost kulinarične in gostinske ponudbe na naših plažah ter izvedli nekatere prenove".

Na plaži Grand hotela Bernardin so prenovili dva lokala in na novo uredili desni predel plaže za vse obiskovalce, ki si želijo nadstandardnih plažnih storitev. V novi podobi pa je obiskovalcem na voljo tudi bazen Metropol, kjer so med drugim prenovili bazensko ploščad. Ponudbo so obogatili tudi na nekaterih drugih plažah, vse s ciljem izboljšanja ponudbe v korist gostom.

Gost na plažah v lasti Hotelov Bernardin sme sicer proti plačilu koristiti ležalnik, senčnik, uporabljati tuš in gostinske storitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.