Slovenija
47 ogledov

Ker UKCL naj ne bi imel 100 tisočakov letno, smeti pobirajo tudi tajnice

UKC Sindikat zdravstva Slovenije
Ker UKCL naj ne bi imel nekaj več kot 100 tisočakov tisočakov letno, smeti zaenkrat pobirajo tudi tajnice, predstavnice za odnose z javnostmi in celo nekdanji v. d. Andrej Baričič sam. Po UKCL pa iščejo tudi zaposlene z izpitom za traktor, ki bi pomagali pri čiščenju snega.

Po tem ko zdaj že nekdanji v. d. direktor Andrej Baričič v imenu UKC ni podaljšal dveh pogodb v predvidenem skupnem letnem znesku 255 tisočakov za izvajanje zimske službe in čiščenje površin – dejanski strošek je bil lani nato celo nižji -, še vedno ni povsem jasno, kdo bo prevzel delo čiščenja okolice, praznjenjem smetnjakov in odstranjevanjem snega.

Za podaljšanje pogodb na UKC naj ne bi imeli sredstev. Zunanje izvajalce pa naj bi nadommestile "notranje rezerve". A nepospravljeno listje in smeti, ki kakšen dlje kot običajno ležijo v parku in na klopeh, kažejo, da vodstvo teh rezerv še ni uspelo prav dobro aktivirati.

Smeti zaenkrat pobirale tajnice, predstavnice za odnose z javnostmi in tudi Baričič sam

Po naših informacijah so pred stavbo uprave smeti in listje čistile kar zaposlene v službi za odnose z javnostmi in tajnice. V Sindikatu zdravstva Slovenije (SPUKC) pa so nam potrdili, da naj bi čistil tudi Barčič sam, ki je po tem, ko mu je vlada odrekla soglasje zaradi njegovih "neprimernih izjav", napisal odstopno izjavo. Prihodnji teden pa se mu tudi izteče 15-dnevni odpovedni rok.

Kljub temu, da kupi smeti in listje ležijo okoli stavb, pa  v službi za odnose z javnostmi navajajo le, da bo "za čiščenje okolice poskrbljeno".

listje | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Lani so za čiščenje snega v okolici UKC Ljubljana plača 44 tisočakov

Ravno tako naj bi bilo poskrbljeno za čiščenje okolice v primeru snega. Na kakšen način oziroma koliko sredstev bodo za to porabili, nam niso hoteli pojasniti.

UKC Ljubljana je imel namreč za čiščenje snega sklenjeno pogodbo v skupni predvideni letni vrednosti 144.644,40 evrov s podjetjem ŠIG, d. o. o., a ker vse usluge lani niso bile izkoriščene, so za čiščenje 30 objektov z okolico plačali le 44.000 evrov. Kot so nam pojasnili v službi za odnose z javnostmi, gre za 52 tisoč kvadratnih metrov površin, kjer poteka strojno-ročno čiščenje, in še dodatnih 6.219 kvadratnih metrov površin, kjer poteka samo ročno čiščenje.

Podjetje ŠIG, d. o. o., pa je v zimskem času od sredi novembra do marca moralo nuditi stalno pripravljenost, njihov odzivni rok pa je bil v skladu s podpisano pogodbo 20 minut.

Po UKC iščejo zaposlene z izpitom za traktor

Da je bila odločitev Baričiča, ki v imenu UKC ni podaljšal pogodb, vse prej kot premišljena, pa priča tudi dejstvo, da je šele slab teden po tem med zaposlenimi zaokrožilo elektronsko sporočilo, kjer je vodstvo, tiste z izpitom za traktor in pripravljene za čiščenje snega pozivalo, naj se jim javijo.

V sindikatu SUKC so sporočilo objavili v celoti, v njem paje zapisano, da je "generalni direktor predlagal, da namesto najema zunanjih delavcev raje sklenemo pogodbe z domačimi zaposlenimi. Tako vas prosim za nabor delavcev, ki bi priskočili na pomoč v primeru snega za plačilo. Če ima kdo dovoljenje za delo s traktorjem pa prosim, če dopišete".

Komentarjev 14
  • blueone 09:57 07.december 2015.

    pri teh stvareh se pa verjetno nič ne špara: http://www.finance.si/8839039/Bari%C4%8Di%C4%8D-pred-odhodom-menda-kadruje-Spet-znanci-z-Bleda

  • krtina 20:17 06.december 2015.

    Podpiram prekinitev pogodbe! Izsiljevanje s ceno in nič drugega.Komenar na neumen zapis Barbare Eržen:"Smeti zaenkrat pobirale tajnice, predstavnice za odnose z javnostmi in tudi Baričič sam.Po naših informacijah so pred stavbo uprave smeti in listje ...prikaži več čistile kar zaposlene v službi za odnose z javnostmi in tajnice. V Sindikatu zdravstva Slovenije (SPUKC) pa so nam potrdili, da naj bi čistil tudi Barčič sam, "Pred kakšnimi tremi tedni so za POL URE (pol ure z besedo) šli pobirat listje in poklicali fotografa. Barbara Eržen - ali nimate pojma, kaj pišete, ali pa za nekoga delate reklamo.

  • Dolfi 18:48 06.december 2015.

    Samo izsiljujejo in nič drugega!