Slovenija
46 ogledov

Khislstein brez izvajalca

Ker sklepa še ni prejel, Mirko Tavčar (na fotografiji) odločitve Vegrada in nada Žurnal24 main
Kranj. Vegrad odstopil od pogodbe za obnovo gradu Khislstein.

Vegrad je na sodišče vložil predlog za odstop od pogodbe za obnovo gradu Khislstein. Mestna občina Kranj (MOK) odločitve včeraj ni želela komentirati.

Ni osnovnih pogojev
“Nedelujoče podjetje takega projekta ne more dokončati. Vegrad nima ne sredstev ne delavcev, torej nikakršnih osnovnih pogojev, da dokonča obnovo gradu Khislstein,” je vzrok predlaganega odstopa od pogodbe z MOK pojasnila stečajna upraviteljica Alenka Gril.

Soglasje sodišča pričakuje še danes, na vprašanje, ali od MOK pričakuje kakšne ukrepe, pa je spomnila, da “kdorkoli meni, da mu je bila povzročena škoda, lahko v okviru stečajnega postopka prijavi terjatve”. Rok poteče danes.

Kaj pravi MOK
“Sklepa še nismo prejeli, zato odločitve Vegrada ne moremo komentirati,” je včeraj popoldne dejal Mirko Tavčar, vršilec dolžnosti direktorja občinske uprave. Iz istih razlogov ni želel napovedovati nadaljnjih korakov.

Pavšlar zaskrbljen
“Skrbi me kopičenje nedokončanih projektov v mestnem jedru,” je ob razvoju dogodkov zaskrbljen predstavnik Civilne iniciative za ohranitev življenja v mestu Aleksander Pavšlar. “Na več koncih imamo odprta gradbišča, ki otežujejo življenje v mestu. Občina je v stene vložila veliko denarja, zanima pa me, kaj te investicije pomenijo v ekonomskem smislu, ali bodo prispevale k oživljanju ali ne. Menim, da bi k oživljanju več prispevala obnovljena tržnica kot pa Khislstein,” je bil kritičen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.