Slovenija
35 ogledov

Kidrič brani svojo plačo

"Da imam osnovno bruto plačo deset tisoč evrov, nisem skrival," piše Kidrič v pi Žurnal24 main
Deset tisoč evrov plače za vodenje Vzajemne se predsedniku uprave ne zdi sporna. O pravici do avtomobila: "Moj Mercedes je nizkopodni avtobus na progi številka 5."

"Upoštevaje velikost zavarovalnice in posebnost njenega delovanja je plača v upravi v tistih mejah, kot se za naravo dela ne more smatrati kot prevelika," na očitke novinarja o previsoki plači v prispevku v oddaji Tarča na nacionalni televiziji v pismu zaposlenim odgovarja Dušan Kidrič, predsednik uprave Vzajemne. "Vzajemna je na tržišču, kjer si mora prizadevati za pridobitev novih zavarovancev, za oblikovanje nove ponudbe zavarovanj, za smotrno gospodarjenje s sredstvi in skrbno pregledovanje vseh računov - zahtevkov, ki jih njej pošiljajo izvajalci iz javne zdravstvene in lekarniške mreže," utemeljuje.

Novinar v prispevku razkriva podrobnosti iz Kidričeve pogodbe o zaposlitvi v Vzajemni, ki določa, da ima kot predsednik uprave 8000 bruto osnovne plače, kar z dodatki na delovno dobo, regres, prevoz na delo in prehrano mesečno nanese okrog 10.000 evrov. Pogodba, po kateri je sicer polovično upokojeni nekdanji javni uslužbenec v družbi zaposlen za nedoločen čas, mu daje tudi pravico do avtomobila v vrednosti 25.000 evrov ter določa, da mu je Vzajemna po preteku mandata dolžna zagotoviti zaposlitev za nedoločen čas za 80 odstotkov sedanje plače. "To bi znašalo najmanj 6400 evrov bruto, kar je več kot danes zaslužijo trije najpomembnejši predsedniki: države, parlamenta in vlade," izračuna novinar.

"Moj Mercedes je nizkopodni avtobus na progi številka 5," na očitke v pismu odgovarja Kidrič in pojasnjuje, da so bile pravica do avtomobila in zaposlitve po izteku mandata v prispevku prikazane tako, kot da gre za dejstva, čeprav so samo možnosti. V pismu sicer zapiše, da ima osnovno bruto plačo deset tisoč evrov, kar je več, kot izhaja iz pogodbe, ki jo v prispevku razkriva novinar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.