Slovenija
1 ogledov

Kidrič čisti Vzajemno

Dušan Kidrič pripravlja tudi popravke statuta Vzajemne, da bi bilo konec nepravi Žurnal24 main
Ukrepi izredne uprave. 1. marca nižje premije, kadrovske prevetritve, okleščene pogodbe in donacija sindikatom.

Vzajemna je imela lani kar 8,2 milijona evrov dobička pred davki, zato se je izredna uprava družbe odločila, da zniža premije. Pocenitev bo sicer minimalna, 2,5-odstotna. Vsak zavarovanec bo tako po novem prihranil okoli sedem evrov na leto. V blagajno Vzajemne se bo zaradi tega ukrepa nateklo za okoli šest milijonov evrov manj. A to bo, kot pravi predsednik izredne uprave Dušan Kidrič, zadoščalo, da Vzajemna poslovno leto vseeno konča z minimalnim dobičkom (300 tisoč evri).

Kadrovski rezi
Kidrič je potrdil še, da je Vzajemna že prekinila delovno razmerje z dolgoletnim prokuristom uprave Francem Henigmanom, zdaj pa pospešeno pripravljajo novo sistemizacijo delovnih mest. Kidrič potrjuje, da bo ta zarezala tudi v položaje srednjega menedžmenta, ki sta ga postavila nekdanji prvi mož Vzajemne Boštjan Aver in njegov predhodnik Marko Jaklič.

Pogodba z Adacto ostaja
Irena Kos, članica izredne uprave, je včeraj potrdila, da so našli vrsto pogodb, ki jih Vzajemna ne more prekiniti. Ena od takih je pogodba z Adacto za projekt življenjskih zavarovanj, ki jih Vzajemna ni nikoli uvedla. Kosova je pojasnila, da so se z Adacto na pogajanjih domenili, da plačajo le tretjino računa v višini okoli sto tisoč evrov, a je nato priznala, da se Vzajemna, tudi če življenjskih zavarovanj nikoli ne uvede, plačilu preostanka računa ne bo mogla izogniti. Bo pa prekinjena donatorska pogodba s Semoličevnimi sindikati, je potrdil Kidrič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.