Slovenija
40 ogledov

Kidrič nad Averja in Jakliča

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Uprava Vzajemne je sprejela odločitev, da bo zoper člane prejšnjih uprav vložila tožbe, je pravkar potrdil Dušan Kidrič.

Škoda za družbo je bila ocenjena na različne načine in znaša 1,2 milijona evrov.

Pri tem je škoda porazdeljena med različne člane uprav. Revizijski posli pa še niso zaključeni.

Tožbe proti Jakliču, Averju, Henigmanu in Pustatičniku
Odvetnica Nina Zidar Klemenčič je pojasnila, da so tožbe vložili zoper upravo, ki sta jo vodila Marko Jaklič in Boštjan Aver.

Vložene so bile tri odškodninske tožbe, in sicer prva zoper Jakliča, Averja, Franca Henigmana in Petra Pustatičnika v višini nekaj manj kot milijon evrov, druga v višini 70 tisoč evrov zoper Jakliča in Henigmana, za 184 tisoč evrov pa zoper Averja in Pustatičnika.

Zidar Klemenčičeva je pojasnila, da gre v vseh primerih za solidarno odgovornost, tožbe pa temeljijo na škodi, ki so jo omenjene uprave povzročile s posli v tem času.

Danes bo vložena tožba na okrožno sodišče v Ljubljani, je povedala odvetnica Zidar Klemenčičeva in dodala, da do vročitve tožb zadeve ne bodo komentirali. Po tem sta izredna uprava s Kidričem na čelu in Zidar Klemenčičeva odkorakali s tiskovne konfernce.

Sporni posli z Geacommom
Predvsem naj bi revizija ugotovila, kot so poročale Finance, da so bili sporni posli z podjetjem Geacomm.

Kako je Vzajemna pri nepremičniskem podjetju Geacomm naročala različne softwerske rešitve za finančno upravljanje, pa smo prvi razkrili prav v Žurnalu24.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.