Slovenija
26 ogledov

Kindle Fire zbil ceno PlayBooku

Kmalu bo na trgu tudi tablica iz družine Blackberry. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Na včerajšnjo napoved Amazonovega tabličnega računalnika Kindle Fire za slabih 150 evrov se je danes z znižanjem cene odzval BlackBerry.

Tabličnemu računalniku BlackBerry PlayBook so v ameriški trgovini Best Buy namreč že znižali ceno s 499 ameriških dolarjev (366 evrov) na 299 ameriških dolarjev (219 evrov).

Napravi sta namreč vsaj na videz precej podobni, saj imata obe sedempalčna zaslona in sta zato podobnih dimenzij.

Osnovna različica PlayBooka ima dvakrat več pomnilnika (16 gigabajtov proti 8, kolikor jih ima Kindle Fire), vgrajeni visokoresolucijski kameri in izhod HDMI za priklop na televizijo. Po drugi strani ima Kindle Fire bolj priljubljen operacijski sistem Android, ki so ga še dodatno izboljšali in mu dodali vrsto Amazonovih storitev, tako da sta napravi s stališča uporabnika precej konkurenčni.

Če se proizvajalec RIM ne bi odločil z znižanje cene, bi bila osnovna različica BlackBerry PlayBooka kar 2,5-krat dražja od konkurenta Kindle Fire. Zdaj je dražja "le" za polovico.

Tablični računalniki v tekmi proti cenovnemu dnu

Da je kralju tabličnih računalnikov, Applovemu ipadu, mogoče konkurirati z nizko ceno, ne pa z višjo kakovostjo, je bolj po naključju poleti nakazal Hewlett Packard. Ta je proizvodnjo svojih tablic Touchpad po dveh mesecih ukinil in zaloge razprodal po smešnih 70 evrov (proizvodna cena je bila nekajkrat višja).

Kljub temu, da so se vse tablice razen Applovih do takrat slabo prodajale, je HP z razprodajo sprožil nakupovalno evforijo. Ta je drugim proizvajalcem tabličnih računalnikov pokazala, da so kupci Applovim konkurenčne tablice pripravljeni tudi razgrabiti, če bodo te le dovolj poceni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.