Slovenija
21 ogledov

Kindle Fire že želi dobra petina kupcev tablic

Amazonov tablični računalnik Kindle Fire EPA
Kindle Fire bi kupilo 22 odstotkov tistih, ki nameravajo tablico kupiti v naslednjih treh mesecih. Če je verjeti govoricam, se že obeta 8,9-palčna različica. V Slovenijo Kindle Fira sicer še ni mogoče naročiti.

Apple je prvič dobil tekmeca svojega iPada, imenuje pa se Amazon Kindle Fire. O napravi, ki jo odlikuje predvsem dostopna cena, razmišlja 22 odstotkov kupcev, je pokazala raziskava ChangeWave Researcha, o kateri poroča Cnet. O Applovem iPadu še vedno razmišlja kar 65 odstotkov vprašanih, vendar pa je ob tem treba poudariti, da je Kindle Fire mogoče naročiti šele nekaj dni.

Edini preostali tablični računalnik, o katerem sploh razmišlja več kot odstotek kupcev, je Samsung Galaxy Tab, pa še tega si želi le štiri odstotke kupcev. Ostale tablice pa ne mikajo niti odstotka morebitnih kupcev, še ugotavlja raziskava. O nakupu tablice v naslednjih 90 dneh sicer razmišlja 14 odstotkov vprašanih.

Fire tudi v večjem formatu?

Kindle Fire je manjši od iPada, saj ima prvi sedempalčni, drugi pa 9,7-palčni zaslon. Obe velikosti, torej ena okoli sedem, druga pa okoli deset, sta na trgu tablic sicer že uveljavljeni. Tudi zato bi lahko bilo kaj na govoricah, da namerava Amazon že v kratkem izdati Kindle Fire z diagonalo zaslona 8,9 palca. O govoricah o taki tablici piše Cnet, govorice pa spremlja tudi datum izida take tablice: maj 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.