Slovenija
17 ogledov

Kino na nekdanjem pokopališču

Na atraktivni lokaciji pod cerkvijo bo župnijski vrt svetega Jurija do avgusta p Žurnal24 main
Na župnijskem vrtu svetega Jurija, kjer je bilo nekoč pokopališče, bodo avgusta brezplačno vrteli filme.

Župnijski vrt svetega Jurija je neznan, saj se na eni strani skriva za visokim zidom, na drugi pa ga od morja ločuje visok klif. Vrsto let malo uporabljanemu kotičku delajo enkratno kuliso tudi pročelja krstilnice, piranske stolnice in zvonika.

Župnik Zorko Bajc si prizadeva, da bi postal prireditveni prostor, namenjen tako cerkvenim dogodkom kot prireditvam za domačine in obiskovalce. Tako že obnavljajo dvorano na vrtu, pripravljajo se tudi na ureditev, da bo do projekcij za to primernejši tudi sam vrt.

Domači in tuji filmi
Projekcije filmov bodo vsako sredo v avgustu ob 20.30 in bodo brezplačne. Zorko Bajc že razmišlja o izboru filmov: "Dva bosta slovenska in dva tuja. Če bo šlo vse po načrtih, bo otrokom namenjen španski film Marcelino in kruh iz leta 1962. Sledila bo stara klasika Moje pesmi moje sanje. Tretji bo slovenska drama Kratki stiki režiserja Janeza Lapajneta, ki je zahtevnejši. Zadnji bo Vražji Tartini Tuga Štiglica, ki je bil posnet leta 1997 prav v Piranu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.