Slovenija
19 ogledov

Kinologom odtrgali streho

Vandalizem v Lescah Kinološko društvo Lesce Bled
1/7
Žurnal24 main
Bralec je sporočil, da so v noči s ponedeljka na torek razbili in uničili brunarico na vadbenem poligonu kinološkega društva Lesce Bled.
Fotografije uničenega objekta si lahko ogledate tukaj.

"V objektu imamo shranjeno traktorsko kosilnico, s katero urejamo zelenice vadbišča. Zraven pa so tudi ovire in rekviziti, ki jih uporablja enota za šolanje psov reševalcev. Na srečo smo imeli vrata okrepljena z debelim železjem, tako da niso mogli vdreti. Zato so stolkli in odtrgali celotno ostrešje. Vendar tudi na ta način niso mogli ničesar ukrasti," je povedal bralec, član kinološkega društva.

Objekt je uničen in razmajan, pravi bralec in dodaja, da so o dogodku obvestili policiste.

V društvu menijo, da je šlo za vandalizem
"Policija je bila obveščena, vendar je oškodovanec odstopil od pregona," pa so nam povedali na Kranjski policijski upravi.

Kot nam je povedala predsednica društva Manica Ravnihar so se za to odločili, ker so se podobne stvari že večkrat zgodile in sumijo, da je šlo za vandalizem. Policijo so o dogodku le obvestili, saj je po njihovih izkušnjah storilce težko najti.

Ograja je po njenih besedah tudi tako nizka, da bi nekdo, ki želi povzročiti škodo, to lahko preplezal tudi v primeru, da bi bila vsa vrata zaprta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.