Slovenija
31 ogledov

Kip v obnovo in začasno pod ključ

Ni še minilo eno leto od obnove vodnjaka, za katero je občina namenila 11 tisoč Žurnal24 main
Kranj. Škoda razbitega kipa kraljične pri cerkvi še ni znana. Teden mladih se ne čuti odgovornega.

V noči na soboto prevrnjen kip kraljične ob vodnjaku Janeza Nepomuka v Kranju bodo po pričakovanju obnovili. Plačala bo občina, pravi Milan Sagadin z Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki bo poskrbel za obnovo; mestni upravi bo tudi predlagal, naj mu kip zaupa v varstvo, dokler južni del vrta gradu Khislstein ne bo pripravljen na preselitev celotnega vodnjaka.

Uprava za zdaj ne razmišlja, da bi zaradi vandalizma selitev pospešila. ˝To se bo urejalo v sklopu druge faze obnove ulic mestnega jedra,˝ je včeraj dopoldne dejal direktor mestne uprave Aleš Sladojevič. Kdaj točno bi lahko selitev potekala, ni upal napovedati.

Ne čutijo se odgovorne
Poškodovanje kipa mnogi povezujejo s Tednom mladih, vendar pa je vodja organizacije Jože Bizovičar iz Kluba študentov Kranj opozoril, da v mestu v petek po 20. uri ni bilo nobene prireditve, pač pa na Slovenskem trgu.

˝Ne čutimo se odgovorne,˝ je dejal in pojasnil, da bi morali po taki logiki odgovarjati za dogajanje po vsem 
Kranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.