Slovenija
84 ogledov

Kirurg zahteva odškodnino

Klokočovnik je že v domači oskrbi. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Izola. Ker mu niso pustili izvajati koncesijske dejavnosti za operacije, jih toži.

Tomislav Klokočovnik, srčni kirurg, je proti izolski splošni bolnišnici vložil dobrih 674 tisoč evrov težko odškodninsko tožbo. Vložil jo je, ker mu vodstvo bolnišnice ni dovolilo izvajati koncesijske dejavnosti za srčne operacije.

Spomnimo, nekdanji direktor bolnišnice Anton Kranjc je podpisal izjavo, da bo kirurg operacije pri njih lahko opravljal, če bo pridobil ustrezno koncesijo ministrstva za to dejavnost. Klokočovnik je koncesijo dobil, nekdanji zdravstveni minister Borut Miklavčič mu jo je podpisal predzadnji dan svojega mandata.

Zapletlo se je

Novo vodstvo izolske bolnišnice pa obljube Klokočovniku ni hotelo izpolniti. “Sto in en razlog so navajali, zakaj je ne bodo izpolnili, pogajali smo se kar eno leto. Klokočovnik je medtem zapravil kup denarja za odvetnike, v tem času pa je izgubil tudi enoletni koncesijski program in se nato odločil za tožbo,” razlaga Aleksij Mužina, kirurgov odvetnik. Bolnišnica tudi ni sprejela možnosti mediacije, ki jo je ponudilo koprsko okrožno sodišče.

Kdo je izgubil

“Pri vsem tem zapletanju pa je gotovo, da so največ izgubili bolniki, a tudi bolnišnica, ki je bila ob več sto tisoč evrov prihodka, ki bi ga dobila z oddajo operacijskih prostorov Klokočovniku,” ocenjuje Mužina.

Komentarjev 1
  • Mr.Bean 11:55 09.oktober 2012.

    biznis...biznis.... in samo biznis