Slovenija
7 ogledov

Kirurgi hočejo prvotno pogodbo

Slovenija 19.12.2013 Simon Vrhunec, hisna preiskava na upravi klinicnega centra Saša Despot
Danes o operacijskih mizah.

"Če bomo pri razpisu za vzdrževanje operacijskih miz ugotovili kakršnekoli nepravilnosti, je popolnoma jasno, da pride v poštev tudi razprava o razrešitvi vršilca dolžnosti generalnega direktorja Simona Vrhunca," pravi eden od članov sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Svet UKC bo danes razpravljal o postopku izbire ponudnika za vzdrževanje operacijskih miz, zaradi česar je bila v UKC Ljubljana v začetku aprila izvedena kriminalistična preiskava. Vrhunec se za sklenitev pogodbe s podjetjem Medicoengineering, s katero bi bil lahko UKC v treh letih oškodovan za pol milijona evrov, ne čuti subjektivno odgovornega, zato nima namena odstopiti. Člani sveta danes tudi pričakujejo, da jim bodo predstavili rezultate notranje revizije javnega naročila, ki jo je Vrhunec odredil konec lanskega leta.

Višji stroški kot običajno

UKC Ljubljana se medtem ukvarja s pritožbo kirurške klinike, ki zahteva vrnitev na prvotno pogodbo o vzdrževanju. Ta vključuje tudi preventivno vzdrževanje. "Kirurška klinika zahteva takšne pogoje, kot so bili v osnovni pogodbi, saj je zanje nesprejemljivo, da je odzivni čas izvajalca tako dolg, da se popravila izvajajo le med 7. in 15. uro, ter da ni nadomestne ekvivalentne mize," sporočajo iz UKC. Prvotna pogodba z Medicoengineeringom je vključevala vzdrževanja, letne preglede, servise vključno z rezervnimi deli in kratek odzivni čas. Marca so k pogodbi sklenili aneks, po katerem bo UKC Ljubljana Medicoengineeringu plačal 55 evrov za delovno uro serviserja. Od sklenitve aneksa imajo na UKC evidentirani dve okvari operacijskih miz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.