Slovenija
131 ogledov

Kisla vremenska napoved za vikend

Prižiganje sveč ob dnevu spomina na mrtve bo, kot kaže, minilo v deževnem vremen Žurnal24 main
Danes in jutri bo še lepo vreme, v soboto se bo že pooblačilo. Napoved za podaljšani vikend ni najboljša – nedelja in ponedeljek bosta verjetno minila v znamenju dežja.

Danes bo pretežno jasno, čez dan prehodno rahlo oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem, kjer bo pihala večinoma šibka burja, do 15 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso). Tudi jutri bo pretežno jasno, najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, najvišje dnevne od 10 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Več informacij o vremenu najdete na spletni strani vreme.net.

Sobota oblačna, nedelja že deževna
V soboto bo na zahodu države že več oblačnosti. V nedeljo bo na vzhodu še dokaj sončno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo južni veter, ob morju zmeren jugo. Tudi za ponedeljek, ko obeležujemo dan spomina na mrtve, in torek je napovedan dež.

Dež jih prežene na morje
"Na splošno bo povečan promet v okolici večjih pokopališč. Sicer pa na cestah daljših zastojev ne pričakujemo, razen na gorenjski avtocesti, ki še ni dokončana," pravi Mirko Žarn s Prometno-informacijskega centra.

Dela so tudi v okolici Vodic, toda zaradi dveh zoženih pasov naj večjih zastojev ne bi bilo; konec tedna bi po načrtih morali odpreti tudi primorsko avtocesto, kar bo številnim voznikom precej skrajšalo pot. "Po izkušnjah iz lanskega leta kaj hujšega, kot denimo v turistični sezoni, ne bo," še pove Žarn in doda, da se bodo verjetno nekateri v primeru slabega vremena odločili za izlet na morje namesto na pokopališča.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.