Slovenija
67 ogledov

Kislinski stolp padel

Sprva je nameravala občina za en evro odkupiti opuščeno območje in ga sama sanir
1/24
Žurnal24 main
Sanacija območja opuščene celuloze. Končana naj bi bila do leta 2021. Danes so porušili stolpa.

Rušenje kislinskega stolpa, ki je bilo danes, spada v sklop sanacije območja opuščene Celuloze. V podjetju Vipap Videm Krško že nekaj časa rušijo objekte nekdanjega obrata za proizvodnjo kemične celuloze, v katerem je bila proizvodnja ustavljena avgusta 2006.

15 let za sanacijo
“Prva faza sanacije, ki vključuje rušenje in odstranitev večjih objektov, bo končana 13. oktobra,” je povedal tiskovni predstavnik podjetja Peter Drakulić. V drugi etapi bodo odstranili kuharijo in belilnico, v tretji pa območje priprave tehnološke vode. “To vodo potrebujemo za proizvodnjo, zato bomo morali pred odstranitvijo poskrbeti za drugačne rešitve,” je napovedal Drakulić in dodal, da se to še ne bo kmalu zgodilo. Sanacija, ki poteka po načrtu, bi morala biti končana v 15 letih od zaprtja obrata. “Cena sanacije je od 1,8 milijona do 7,8 milijona evrov, odvisno od tega, do katere faze jo bomo izpeljali,” je pojasnil 
Drakulič.

Sprva je nameravala občina za en evro odkupiti opuščeno območje in ga sama sanirati, a je posel propadel zaradi negodovanja svetnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.