Slovenija
3 ogledov

Kit odšel, zanimanje ostalo

Slovenija bo podprla vsa prizadevanja za zagotavljanje ohranjenosti kitov. Žurnal24 main
V Rimu se je začelo zasedanje Mednarodne komisije o ureditvi kitolova, ki bo trajalo do 11. marca. Zasedanja se udeležuje tudi predstavnik slovenskega ministrstva za okolje in prostor.

Kit grbavec, ki se je za dva tedna začasno naselil v Piranskem zalivu, je zbudil veliko zanimanja tako med strokovnjaki kot drugimi radovedneži, ki so si ga ogledovali. Ribiči ga že en teden niso več videli, kar pomeni, da je najverjetneje zapustil naše vode.

Razdeljeni glede kitolova
Slovenija je leta 2006 ratificirala Mednarodno konvencijo o ureditvi kitolova, ki govori o učinkovitem ohranjanju in upravljanju staležev kitov ter tako omogoča urejen razvoj industrije kitolova. Države pogodbenice konvencije se delijo na tiste, ki se zavzemajo za popolno ali delno prepoved različnih vrst kitolova, in tiste, ki temu nasprotujejo. Od leta 1986 sicer velja moratorij na komercialen kitolov.

Slovenija bo na zasedanju podprla vsa prizadevanja za zagotavljanje ugodnega stanja ohranjenosti kitov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.