Slovenija
14 ogledov

Kitajci preko Grčije na Balkan

"Kitajska podpira stabilen evro," je na obisku v Atenah dejal kitajski premier Wen Jiabao. Napovedal je nakup grških državnih obveznic.

"Od izbruha kreditne krize v nekaterih evropskih državah sem večkrat poudaril, da Kitajska podpira ukrepe Evropske unije in Mendarodnega denarnega sklada," je dejal kitajski premier Wen Jiabao, ki je z obiskom Aten včeraj začel svojo turnejo po evropskih prestolnicah. "Kitajska podpira stabilen evro in trgovino z evropskimi državami."

Grčiji je obljubil, da bo, takoj ko se bo država vrnila na finančne trga, Kitajska kupila njihove državne obveznice. Azijski velikan naj bi po pisanju tujih medijev vstopil tudi v nekatere infrastrukturne projekte v Grčiji, s čimer si želi zagotoviti vstop na Balkan in v Južno Evropo. Ob robu njegovega obiska v državi naj bi predstavniki podjetij podpisali skupno več sporazumov o sodelovanju na področju ladijskega prometa, trgovine in turizma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.